Chybí tady tohle téma (na AL to bylo wizzrat), tak nevím, kam to dát. Let CTA-SOF byl teda výživný. Cestou mě pokousaly štěnice a na wc nejenom, že mají to super umyvadlo, kam se pod vodu ani nevejde ruka, ale mýdlo inovativně nalité v papírovém kelímku. Lahůdka. .
Preco si myslis, ze nevedia co s lietadlami? Praveze nemaju rast, lebo im stoja lietadla, aktualne 40.
Aktuálne má Wizz Air uzemnených približne 40 lietadiel kvôli problémom s motormi Pratt & Whitney typu PW1100G-JM (GTF). Tieto problémy súvisia najmä s kontamináciou práškového kovu, čo si vyžaduje rozsiahle kontroly a údržbu motorov
No ja bych treba brala nejake linky smer Portugalsko, Kanary, Sardinie, Korsika a tak. Ten Balkan jako muze byt zajimavy, ale spis pro solo cestovatele, batuzkare vylozene, tech zase tolik neni, a kolikrat tam jedou. S rodinou bych treba ja tu Bosnu chtela, ale do Rumunska, Bulharska, Kosova, Makedonie nevim, jestli by to bylo pro ne. A takhle asi premysli vic lidi…. pracantu, co litaji do Ceska asi neni tolik.
Zaplaťpanbůh za každou novou linku z PRG na Balkán;) Doufám ještě v nějakou pěknou Bosnu. Srbsko a Kosovo by byly také fajn.
Fajn by bylo třeba Sarajevo, ale tam ani nemají bázi a pro mě nepochopitelně to tam ignorují, přitom konkurence veskrz žádná. To samé letiště v Mostaru. V Bosně je zrovna zajímavější ta jižní polovina země, takže Tuzla nebo Banja Luka to úplně nevytrhnou.
Budějovické letiště bude nejspíš pořád lítat pro cestovky, ale i ty by mohly zkusit trochu jiné balkánské země, aspoň čím dál populárnější Albánii. Černá Hora je asi přece jen mi v blízko na let.
Černá hora blízko? Ta cesta je tam naprostej očistec, zejména několikahodinové čekání na maďarsko-srbské hranici. Imho linka do Podgorice by si klienty našla.
Jako je fakt, že dostat se z PRG letadlem do Bratislavy, Vídně nebo Varšavy je docela drahá záležitost. I ty Košice si drží na Ryan poměrně vysokou cenu.
Budějovické letiště bude nejspíš pořád lítat pro cestovky, ale i ty by mohly zkusit trochu jiné balkánské země, aspoň čím dál populárnější Albánii. Černá Hora je asi přece jen mi v blízko na let.
Souhlasím, zrovna jsem se z Černé Hory vrátila a ta cesta stála opravdu za to. Ano, cesta občas není bezproblémová, silnice né vždy v dobrém stavu a na hranicích můžete mít smůlu a čekat delší dobu. Ale rozhodně bych to nebrala zpět, už za tu zkušenost.
třeba přepravovat konečně lidi tak, jak to prodávaj? Letadel je pořád všude málo, o to bych se nebál...a wizz má pořád hodně letadel neplánovaně odstavených kvůli motorům....
Předpokládám, že to souvisí s novými linkami z Bratislavy? Z Prahy na příští rok už asi nic nepřidají. Mám už s nima na rok 2026 Makedonii a Arménii, tak si budu držet palce, ať to vydrží 😁
Údajně ruší komplet Vídeň, v několika vlnách, první teď na podzim a zbytek v březnu.
Odkial mas take info? Ak by to bola pravda, tak horsa do nakupovania (kedze vecsina liniek je stale v predaji). Toho roku z 18 leteniek 0 zmien, pri takej tazkej konsolidacii, aku nam vcera nadelil prorusky komunista, by aspon co-to mohli zaplatit madari :)